11 Things you should know about YouTube shorts

Post a Comment

YouTube shorts are booming right now. Everyone has created a YouTube channel with a short channel. Many creators have also created only a short channel. However, there are some queries that are unresolved. The user and creator find it difficult to find the answer. So these are some queries and their answers that many of us want to know.

YouTube shorts are currently available in the beta phase. Let's see when YouTube Short will be completely launched.

1) When did YouTube short start?

Ans. On September 14, 2020, a YouTube short was released. It is still in beta testing mode.

2) How to Upload YouTube Shorts?

Ans. You must follow these guidelines when uploading shorts:

  1. Video length must not exceed 60 seconds or 1 minute.
  2. Ideally, the aspect ratio should be 9:16, and the pixels should be 1080 by 1920.
  3. Titles and descriptions should include #shorts.
When you have followed these norms, you are ready to upload your short. Follow guide below to upload Shorts.

Desktop
  1. Go to youtube.com
  2. Click on Account Icon
  3. YouTube Studio
  4. Upload the Video
  5. Include #shorts in the title or description
  6. Upload Video by selecting public option.
Mobile 
  1. Open YouTube Application.
  2. Tap on Plus icon from the bottom options
  3. Upload a Video option.
  4. Select the Video from your Device 
  5. Enter the title with #shorts
  6. Then Upload the Short

3) Are YouTube shorts monetized?

Ans. YouTube shorts are monetized. YouTube Short Fund revenue is distributed to creators who create original and creative content. After qualifying for the YouTube policy, you can earn between $100 and $10,000. If you qualify, YouTube will email you related to it, and you can receive the revenue by logging into your AdSense account. You can also use your existing AdSense account to claim your bonus. 

4) Do YouTube short have a copyright claim?

Ans. Yes, YouTube shorts are subject to copyright claims. Copying copyrighted music and making videos with it can lead to a copyright claim on your channel. 

5) Does YouTube short count as a view?

Ans. YouTube shorts are counted as a view. Interestingly, it gets a lot more views than regular videos. 

6) Are YouTube shorts worth it?

Ans. YouTube shorts are in my opinion a great way to reach the audience quickly and in less time. Additionally, you get subscribers and views very quickly.   

7) Are YouTube shorts based on what you watch?

Ans. Yes, YouTube shorts are based on what you watch, because if you often open shorts, then you will get shorts related to videos that you have watched before. It should be because if shorts are not shown on the basis of what you watch, then you definitely wouldn't watch that short or shorts. 

8) Are YouTube shorts only on mobile?

Ans. YouTube shorts are only available on mobile devices. If you want to view shorts on the desktop, you can go to the creator page and watch the video format.  

9) Are YouTube shorts like TikTok?

Ans. The idea behind YouTube shorts is similar to that of TikTok, but its features are different. We cannot say it is ditto a copy of TikTok.  

10) Can YouTube shorts have thumbnails?

Ans. Yes, you can upload thumbnails for shorts.

11) What is the best video editor for editing shorts?

Ans. Here are the best video editing applications you can use.

  • Android
  • Filmr
  • Vita
  • Quik
  • Filmora Go 
  • Kinemaster
  • Adobe Premier Rush 
  • Viva Cut
  • Power Director

IOS 

  • iMovie
  • VN Video Editor
  • VLLO
  • Video Leap
  • Luma Fusion
  • Vita
  • Vlogit
  • Mojo
  • Prequel
  • Clips  
Desktop

  • Wondershare Filmora
  • VSDC
  • Lightwors
  • Openshot
  • Video Pad
  • Adobe Premier Pro
  • Movavi                            

That's it, I hope you liked it and shared it on social media.  

SAQUIB SHAIKH
SAQUIB SHAIKH
My name is Saquib Shaikh and I am a Technology enthusiast. I like to write about everything from smartphones to tech gadgets.

Related Posts

Post a Comment